21. yüzyılda, sözde içmeye gittikçe daha hevesliyiz dripy. Kahve telvesi olmayan hafif, aromatik bir kahveyi seven herkes, üçüncü dalga bir kafede alabilir. Ancak, evde içmek istersek ne olur?

İçindekiler:

Giriş

Damlatıcı türleri

Ekipman - bir damla yapmak için neye ihtiyacınız var?

Kahve hazırlarken neyi hatırlamaya değer?

Özet ve örnek kümeler


1. GİRİŞ

Küçük ev ritüellerini seviyorsanız, kahve transferleri dünyası sizi ilgilendirmelidir. Odaklanmış bir ayin, dans veya ev laboratuvarı olabilir. Neredeyse tüm elemanlar burada buluşuyor. Ana olan, verimli tohumlardan gelen, genellikle volkanik olan meyve tohumlarında gizlenmiş göksel aromaları ortaya çıkaracak sudur. Bu hikaye 1908 yılında Dresden'de Melitta Bentz kahve demlemek için kağıt kullanma fikri ortaya çıktığında başladı. Bu şekilde kupasından çamurdan kurtuldu. Sonuçta, bu parçacıklar kahvenin hoş pürüzsüzlüğünü bozabilir ve dişlerde istenmeyen eserler şeklinde kalabilir. Bir selüloz filtresi için basit bir fikir, parlak bir çözüm haline geldi. O zamandan beri, bir kağıt filtre ve kahvenin yerleştirildiği ve daha sonra su ile sulanan birçok farklı cihaz oluşturuldu. Sonuç, kahve telvesi içermeyen, kendine özgü bir aromaya sahip hassas bir demlemedir.


Neden transfer?

Üçüncü kahve dalgası geleneksel demleme yöntemlerini sever. Bu, açıklanması kolay birkaç şeyden kaynaklanmaktadır. Her şeyden önce, manuel demleme sürecinin kontrolü kolaydır. Ek olarak, sürekli bir tatlı su akışı, kahveyi çıkarmak için, örneğin bir cam veya Fransız basınında, sadece bir tabağa dökmekten daha etkili bir yöntemdir. Bu sayede aynı kahve yoğunluğunu elde etmek için taşma tekniğinde daha az fasulye kullanmamız gerekir, çünkü suyun hareketi kahve parçacıklarını aktif olarak temizler. Bu şekilde elde edilen infüzyon hafif ve temizdirfiltre sayesinde. Aynı zamanda, yanmış kahve çekirdeklerinde bulunan etkileyici, doğal aromaların tadını çıkarmanızı sağlar. Bu demleme sayesinde, belirli kahve çekirdeklerinin karakteristik farklılıklarını kolayca keşfedebiliriz. Afrika'dan sulu çiçek-narenciye aromaları, Endonezya'dan daha ağır baharatlı meyveli veya Güney Amerika'dan daha fazla çikolatalı cevizli kahve notaları.